Microkrediet en installatie pelletmachine Pyiterfolvo Oekraïne

In Oekraine kan het voor bedrijven bijzonder lastig zijn om financiering te regelen voor bedrijfsplannen. In Pyiterfolvo heeft BDF een meelfabriek ondersteuning verleend.

Basisschool Serne Oekraïne

In het plaatsje Serne in Oekraïne is een basisschooltje. Veelal zitten hier kinderen uit arme gezinnen. De directeur is een bevlogen man. Met ambities…

Riolering school Vinnitsa

In Oekraïne zijn nog veel openbare gebouwen niet aangesloten op de gemeentelijke riolering. Zo ook de school in Vinnitsa. In 2018 is een aansluiting gerealiseerd van deze school op de riolering.

Speelvoorzieining Tornyospálca

In Tornyospálca (Hongarije) staat een oud koffiehuis die omgebouwd is naar een kinderopvang. Het gebouw is opgeknapt en in gebruik, nu nog een veilige speelvoorziening…

Ouderentehuis Costeşti

Moldavië valt onder de armste regio van Oost-Europa. Jeugd trekt weg om te elders te werken en ouderen blijven hulpeloos achter. In Costeşti reden om een ouderentehuis te realiseren…

Copyright 2021 – BOOT Development Foundation – Made by Ludante

Sluit Menu

Microkrediet en installatie pelletmachine Pyiterfolvo Oekraïne

Projectnaam: aanbrengen zonnepanelen kindertehuis Nagydobrony
Betrokken teamlid: Hans & Kees Boot
Budget: €30.000,00
Fase: afgerond
Uitvoering:
2009-2015

Aan de rand van Pyiterfolvo staat een oude kolchoz. In een van de panden is een meelfabriek gevestigd. Tijdens ons eerste bezoek mengen de mannen diverse voerstromen tot een voermix voor kippen. De kippen pikken echter alleen het lekkere er tussen uit. De wens is om pellets te persen.

Stichting BDF (destijds nog vanuit organisatie BOOT) heeft deze meelfabriek geholpen met de financiering van een pelletmachine. Daarnaast hebben we via Nederlandse contacten een pelletmachine uit  Barneveld aangeschaft, ontmantelt, getransporteerd en opgebouwd in Oekraine.

Ondertussen draait de fabriek al jaren op volle toeren.

Basisschool Serne Oekraine

Projectnaam: aanbrengen zonnepanelen kindertehuis Nagydobrony
Betrokken teamlid: Johan Hannewijk
Budget: €4.000,-
Fase: gerealiseerd / ontwerpfase
Uitvoering: 2005-2020, project riolering verwacht in 2021

Sinds 2005 komen we al op deze locatie. In tussentijd hebben we hier diverse bouwkundige aanpassingen aan het gebouw gefinancierd. Belangrijkste deel was de aanleg van goed sanitair.

Buiten zijn speeltoestellen voor de kinderen gerealiseerd. Dit helpt de kinderen enorm in hun ontwikkeling.

Een van de openstaande vragen is het aanleggen van een goed werkend rioolsysteem. We zijn op dit moment bezig met engineering van de plannen. Alhoewel dat op afstand nog een flinke uitdaging is. Wordt vervolgd…

Riolering school Vinnitsa

Projectnaam: riolering school Vinnitsa, Oekraïne
Betrokken teamlid: Nico Blankenstijn
Budget: €5.000,-
Fase: reeds gerealiseerd
Uitvoering: 2018

Deze school in Vinnitsa was nog niet aangesloten op de gemeentelijke riolering. Achter de school ligt een septictank, welke regelmatig geleegd wordt. Dit legen is maandelijks een flinke kostenpost voor de school. De overheid heeft inmiddels verplicht gesteld dat openbare gebouwen op de riolering moeten zijn aangesloten. Dit echter wel op eigen kosten.

BOOT Development Foundation heeft in juni 2018 dit project bezocht en heeft besloten in 2018 de realisatie van een directe aansluiting op de gemeentelijke riolering te financieren.

Door een lokale partij is een ontwerp gemaakt en dit werk is in de herfst van 2018 met succes uitgevoerd.

Speelvoorziening koffiehuis

Projectnaam: aanschaf speeltoestellen Tornyospálca, Hongarije
Betrokken teamlid: Anne Roelofse
Budget: €1.000,-
Fase: ontwerpfase
Uitvoering: verwacht in 2020

Deze kinderopvang bevindt zich in Tornyospálca in Hongarije en geeft dagelijks plek aan 40-50 Hongaarse en Roma kinderen.

BOOT Development Foundation kreeg deze aanvraag in 2019 en wil in 2020 speeltoestellen leveren.

Normaal laten wij deze speeltoestellen ter plaatse maken omdat dit een impuls geeft aan de lokale economie. In Oekraïne is dit geen probleem omdat er geen regelgeving is waar de toestellen aan moeten voldoen. Dit project bevindt zich in de EU (Hongarije) waardoor de speeltoestellen aan de zelfde regelgeving als Nederland moet voldoen. Op dit moment onderzoek wij of het mogelijk is om vanuit een circulaire gedachte gebruikte speeltoestellen die gekeurd zijn te kunnen leveren.

Ouderentehuis Costeşti​

Projectnaam: Realisatie oudertehuis Costeşti, Moldavië
Betrokken teamlid: Johan Hannewijk
Budget: niet vastgesteld
Fase: ontwerpfase
Uitvoering: verwacht in 2020

Dit oudertehuis aan de rand van het dorp wordt gerealiseerd door Stichting Hart voor de Oogst. Via de website http://www.carmeninmoldova.org/ is meer informatie te vinden over de bouw van dit ouderentehuis.

BOOT Development Foundation heeft in juni 2019 dit project bezocht en heeft besloten in 2020 een bijdrage te leveren voor de realisatie van het buitenterrein.

Op dit moment wordt het ontwerp gemaakt van het buitenterrein. Dit betreft een parkeerplaats, toegangspaden, groen en zithoeken. Zodra het ontwerp definitief is kunt u dat via deze site inzien.