Locaties waar wij actief zijn

Projectontwikkelingen BDF (projectreis november 2021)

In november 2021 brachten we een bezoek aan allerlei (lopende) projecten in Oekraïne. In dit bericht lees je een verslag van alle mooie projectontwikkelingen. 

Gaarkeuken baptistenkerk Vinnytsja

In Vinnytsja (Oekraïne) hielpen we bij de vervanging van een oude gaarkeuken van de plaatselijke baptistenkerk. De mensen daar zijn erg dankbaar en genieten nu van de (bereiding van de) heerlijke maaltijden in de nieuwe gaarkeuken. 

Kleuterschool Nagydobrony​

In 2018 is dit schooltje en het kerkgebouw waarin het schooltje was gehuisvest, tot de grond toe afgebrand. Wij willen helpen om in elk geval wat speeltoestellen aan te schaffen, zodat de kinderen weer kunnen spelen.

Zonnepanelen kindertehuis Nagydobrony​

In 2019 zijn 44 zonnepanelen geïnstalleerd bij wijze van proef. Deze zonnepanelen zijn door een lokale aannemer geplaatst. De panelen voorzien in de algemene energievoorziening van het kindertehuis.

Basis Roma-school Nagydobrony

In het centrum van dit dorp is een mooi schooltje gevestigd waar ongeveer 60 Roma-kinderen les krijgen in de basisvakken. Afgelopen jaren ondersteunden wij dit schooltje bij de herinrichting van het buitenterrein.

Gymnasium College Nagydobrony

In Nagydobrony is een gymnasium gevestigd. Toen wij hier voor het eerst in 2005 kwamen, gingen wij voor ons gevoel 100 jaar terug in de tijd. Maar er is hard gewerkt aan verbeteringen binnen het onderwijs en in de huisvesting. Stichting BOOT Development Foundation heeft hier steeds op kleine schaal in meegedacht en meegedragen.

Lagere school Kisdobrony

In Kisdobrony ondersteunen wij een lagere school voor de plaatselijke Romabevolking. Wij hielpen bij de inrichting van de buitenspeelruimte.

Microkrediet en installatie pelletmachine Pyiterfolvo Oekraïne

In Oekraine kan het voor bedrijven bijzonder lastig zijn om financiering te regelen voor bedrijfsplannen. In Pyiterfolvo heeft BDF een meelfabriek ondersteuning verleend.

Basisschool Serne Oekraïne

In het plaatsje Serne in Oekraïne is een basisschooltje. Veelal zitten hier kinderen uit arme gezinnen. De directeur is een bevlogen man. Met ambities…

Riolering school Vinnitsa

In Oekraïne zijn nog veel openbare gebouwen niet aangesloten op de gemeentelijke riolering. Zo ook de school in Vinnitsa. In 2018 is een aansluiting gerealiseerd van deze school op de riolering.

Speelvoorzieining Tornyospálca

In Tornyospálca (Hongarije) staat een oud koffiehuis die omgebouwd is naar een kinderopvang. Het gebouw is opgeknapt en in gebruik, nu nog een veilige speelvoorziening…

Ouderentehuis Costeşti

Moldavië valt onder de armste regio van Oost-Europa. Jeugd trekt weg om te elders te werken en ouderen blijven hulpeloos achter. In Costeşti reden om een ouderentehuis te realiseren…

Copyright 2022 – BOOT Development Foundation – Made by Ludante

ANBI_zk_diap